Thursday, November 16, 2006

Konjske dirke prvič


Konjske dirke v Melbournu. To niti ni tako nepomembno, prav nasprotno. Konjske dirke že imajo tako tradicijo in so tako pomembne za to mesto, da potekajo skoraj celi mesec. Kar me je pa še najbolj presenetlo, vsako leto je prvi torek v novembru praznik, in dela prost dan. Letos je to bil 7. november in na ta dan je tudi najbolj pomembna tekma. Vse skupaj se dogaja manj kot 20 min vožnje z vlakom proti severu iz centra mesta, v Flemingtonu.
Fotografije vam bodo bolj jasno predstavile, kaj sploh pomenijo konjske dirke prebivalcem Melbourna. Najprej pogled na samo prizorišče.
.


.
Začne se vse skupaj že okoli 10 ure zjutraj. Ne glede na vreme, so vse gospodične, gospe, žene... oblečene zelo posebno. Kot bi se reklo, obvezno je krilo ali obleka. Pa ne pozabit, ne glede na vreme, mene je prekleto zeblo v hlačah, majčki, tanjšem pulovru in jakni (nisem ustrezala "kriterijem" oblačenja, pa vseeno sem preživela, morda še celo malo bolje, kot vse ostale trepetajoče gosopdične). Tudi moški imajo nenapisano pravilo; obleka in kravata, toliko da se bo vedelo.
.
.
.
Torej vsi lepo oblečeni, razgrnejo po travi dekice in iz košaric povlečejo razne dobrote. Kaj drugega kot, grejo se piknik!
.
.
.
Dokaz, da sem bila oblečena kot eskim, proti ostalim.
.
.
.
... in srečno sta odšla domov. Torej, kojnske dirke so uspele, piknik pa tudi. :)

1 comment:

OLKI said...

zelo všeč