Saturday, December 16, 2006

Cestni problemi


V mnogih primerih je ostal v Avstraliji angleški pridih. To se opazi tudi na cesti. Vozi se po levi strani, obratno kot v Sloveniji. In to je zame še vedno kar precejšnja težava; uganka iz katere smeri bo pripeljal avto, tramvaj, avtobus, vlak. Po skoraj dveh mesecih vsaj približno uganem v katero smer pogledat, če hočem čez cesto, ampak ko je treba ujeti tramvaj in ga čakati na postaji v pravi smeri. No, to je pa že druga zgodba.



Na cesti je lahko prav nevarno. Tramvaji imajo svoje tirnice v sredini cestišča, po njih pa je dovoljeno vozit le tramvajem in vozilom s plavo lučjo.




Fotka iz Sydneja, ko so cestni delavci mislili tudi na takšne "izgubljene" kot sem jaz. V Melbournu takšnih talnih označb ni.




Na kateri stran bi počakala tramvaj?!




Tudi avtomobili so prirejeni cestam. In seveda sem se že kdaj hotela vsesti kar na voznikov sedež, namesto na sovoznikov. Se pač zgodi; še dobro, da Milan pozna take probleme. :)
Taki "zglancani" avti so v večini primerov le za poroke.

Toliko spet nekaj o deželi "down under", kjer nas sonce nič kaj ne greje (17°C čez dan), Božičkov, smerkic, lučk... tudi skoraj nič ni. Je pa jutri koncert. In jaz bom tam! :)

No comments: