Friday, July 20, 2007

Fiji

Ja, neki rajski Fiji je za nama. Rajski?! Vsi, ki se kdaj pa kdaj ustavite na mojem blogu, pol veste, da sem se zaljubila v Cookove otoke, takrat ko sem pac bila tam, pred dvemi meseci.
Pa Fiji? Odkrito povedano, bilo je cisto nasprotje.

Fiji sestavlja preko 300 otockov, vecjih in manjsih. V celem tednu sva bili na skupno 7 otokih, vsak dan zamenjali prenocisce, tudi otok... bili sva pa po Yassava in Mamanuca otockih (za vecje poznavalce). Prezivela sem rojstni dan z Milko in srebrno penino (Tinci, hvala), v nedeljo sva bili pri masi, pili 2x znamenito fijijsko "kavo", sli v vas k ljudem, v solo, snorklali med koralami in tropskimi ribicami, obhodili 2x otok Bounty, se naucili bula plesa in se marsikaj.
Tudi to, da sva spali pod streho iz palmovih vej, ko je bila eletrika le do 23. ure zvecer, ko o topli vodi pod tusem le sanjas, ko se ti gekoti (kot neki kuscarji) sprehajajo nad glavo po stropu... in ko se sredi popolnoma temne noci prebudis in zaslisis, da neka zivalca gre na hitro po steni tik ob tvoji postelji, skoci na tla, caplja po tleh... in ko se ne upas niti premaknit, ko ne zbudis sestrce, da se ona ne bi bila cisto prestrasena, in te je tak strah, da niti z baterijo ne upas posvetit, da bi videl kaj za hudica je v sobi, oz. hiski... to vse, in se marsikaj drugega je Fiji.

Se pa potem se peljes malo okoli drugih otokov in vidis, da denar pac naredi tvoj vtis o Fijiju lahko takoj ze spet drugacen... Ampak, cisto okvirno, najceneje je bilo 60FJD (nocitev in 3 obroki hrane), na Cookovih pa sem placevala samo za sobo 30NZD (tecaj obeh valut je priblizno podoben). Morda se slisi poceni za Fiji, a tako hrano kot dobis (ne bi se zdaj o tem), v takih razmerah kot spis...je bil zame Fiji presneto drag.



Domacini oz. lastniki prenocisc te pricakajo s pesmijo.


Obred "kave". Nic kaj fajnega okusa za pit, kot voda z zemljo. Njim pa nadomesca alkohol.



V soli.


Le kdo je to??? Geko!










Nekaj plaz Fijija.

2 comments:

NjK said...

Ha, vidim da si Fiji doživela podobno kot jaz :)

Nina said...

grrr se slabse :(