Wednesday, July 25, 2007

Brisbane

Queensland! Zvezna drzava, ki jo vsi imajo kot najlepso v Avstraliji. Danes sva prisli na njeno obmocje, in prva postaja je Brisbane.
Kaj delati v Brisbanu? Sva se sli malo kulturno izobrazevat! Ja! :) Sli sva na Tinino pobudo (itak!) v umetnostno galerijo, se pred tem pa v glavni muzej Queenslanda. Dokaj zanimiv splosni muzej, ceprav moj favorit je se vedno muzej v Aucklandu, na Novi Zelandiji.
Galerija? Je moja sestrca ocenla, da je galerija na Dunaju vsekakor boljsa. Kamor si pogledal je bilo cutiti kitajski vpliv. No ja, itak je ze kitajcev povsod polno, zdaj pa se v galeriji...


Jutri pa bo spet en naravoslovni dan. Australian ZOO bo na vrsti. Nic to nikomur ne pove? Pomoc... to je zivalski vrt pokojnega Steva Irvina, bolj poznanega kot crocodile hunter. Bova porocali.

















Fotke iz ZOOja in koala senctury. Bilo je fajn, vecinoma pa imajo tam le avstralske zivali. Ja, kaj pa drugega. Glavni povdarek v ZOOju pa, kot bi poslušali Steva - skrb za živali in opozorila, kako ravnati, če te žival napade, ugrizne... In kenguruji - Tino so navdusli. Ze isce moznosti, da pride en z nama domov (kenguru seveda).

Pozdravcek iz soncnega, 19C toplega Brisbija (po avstralsko).
Se en dodatek: moja sestrca je imela rojstni dan... in kaj si je zazelela? Dan preziveti z avstralskimi zivalmi. In sva sli v Koala sencutry (karkoli je ze to, podobno zivalskemu vrtu pac), kjer imajo 130 koal, kenguruje, ptice, ovce... Ena fotka s koalo je na tem linku www.koala.net/photo/2707016039.htm oz. spodaj.



No comments: