Sunday, February 25, 2007

Slovenci v Melbournu

.
Tokrat nekaj o ljudeh, ki so mi, in verjamem, da mi bodo še v prihodnje zelo polepšali urice daleč vstran od doma. Slovenci, ki sem jih, in na srečo nekatere še vedno, srečujem v Melbournu.
Od oktobra do novega leta nikjer nikogar, ki bi z mano lahko govoril slovensko. Zna biti angleščina že včasih prav malo naporna. Po novem letu pa se je stanje spremenilo...

Andrej je svojo minutko slave na mojem blogu že dobil, bil je prvi. :) Če se spomnite pingvinčkov... On je že zdaj deleč na severu, na Švedskem. In hoče nazaj...
http://bluzerator.blogspot.com/index.html


Jaka se potepa trenutno po Novi Zelandiji. Kakšna dva tedna ali koliko že, je preživel v Melbournu in bilo je kar bolj pestro. Če bi ostal dlje, bi še me mogel golf naučit igrat (za 1x mi je samo pokazal).
http://njk-australia.blogspot.com/



Jaka v borbi s kengurujem na Brighton plaži pri znamenitih barvnih hiškah.


Filip je že dolgo na poti. Iz črne Afrike je prišel vse do Avstralije, se ustavil za nekaj dni v Melbournu in srečala sva se večer pred njegovim odhodom v Perth (zahodna obala Avstralije) in mojim izletom na Tasmanijo. Popotnik, drugače pa Ptujčan. :) Srečno po Novi Zelandiji in predvsem kasneje na Pacifiku.
.
.
In prišel je končno en poznani že od prej. Mare! :) Joj, kak sem ga bila vesela, ko sem ga po vseh mukah zagledala na tekočih stopnicah želežniške postaje na Spancer Streetu.
.
.
Bil je žalosten, ker je bilo pred njim le še nekaj dni Sydneya in kar nato že Slovenija. Zraven pa še Andrej...
.
.
... in Miha.
.
.
In tukaj pridejo na vrsto Slovenci, ki pa prav zares živijo tukaj. Karmen in Zvone, še preživljata stresne situacije, ko je treba življenje toliko km vstran od slovenije "postavit na noge". Verjamem, da jima bo kaj kmalu uspelo...
...Tako kot je uspelo Mateji in Jožetu. Približno 14 let sta že tukaj, tako da zdaj točno vem koga vprašat za kak nasvet, npr. kaj je glavna sestavina tako znanih "cheese cake". Je rekla Mateja, ja skuta! :))
In Zvonetu posebna zahvala, ker je on vsega "kriv", da sem jih spoznala.



Jože, Mateja, Karmen in Zvone, ko smo bili skupaj na St Kilda festivalu.
.
Ta vikend sem spoznala kar cel klub Slovencev, klub Planica, ki deluje na območju JV dela Melbourna. So naredili ples v maskah; o tem pa pride drugi post.
.
In še na severu Avstralije, v Cairnsu je Grega, ki se pridno uči, mi marsikaj pove o vrlih Avstralcih, me potolaži o počasnem internetu in pride naslednji vikend pogledat kako se imam v Melbournu. ;)

1 comment:

Matjaž Očko said...

hehe js pa zagledam mareta, pa mi sploh ni blo jasn, od kod mi je znan, ker ga nisem pričakoval na onem koncu :)
kak je svet mali, ha? ;)