Saturday, September 01, 2007

Andamansko morje

Ze nekaj dni se potikava ob Andamanskem morju, kjer je pred dobrima dvema letoma in pol divjal cunami. Trenutno je na tem obmocju nizka sezona za turiste, pa kljub vsemu na Phi Phiju tega ni ravno obcutit.

Krabi. Veliko skal iz morja, kot mali skalnati otocki, dokaj mirno in ne tako zelo turisticno. V tej okolici je bil posnet eden izmed filmov James Bonda. Pa veliko dezja je vsaj za naju bilo na tem obmocju. A kljub vsemu sva našli opice na plaži in en lep sončni zahod...


.

.





Phi Phi je mali otocek, z znano Maya Bay plazo (film Beach od Leonarda Di Capria), veliko vec turistov kot jih je bilo na Krabiju. Glavno prevozno sredstvo so tukaj colni in kolesa. Avtomobilov tukaj ni mogoce najti. Se pa se precej poznajo posledice cunamija.
.







Phuket je še sledil. A ostali sva le eno noč, ker naju je pregnal dež. Tako da tudi extra fotk ni od tam. Je pa to eno veliko mesto, ki predvsem ob dolgih peščenih plažah diha za turiste. Cene pa skoraj 1x višje kot v Bangkoku.

1 comment:

UrosG said...

To mora biti pa nadvse zanimivo potovanje. Že od nekdaj si želim obiskat tiste kraje, sploh pa bi rad Phi Phi island videl v živo. A je res tko nice, kot je bil v filmu Beach?