Monday, June 25, 2007

Kakaduji

.
V okolici Dandenoga, ki je še vedno predel Melbourna je tudi t.i. pragozd. In svoj prostor so si našli tudi beli papagaji. Imajo pa ti papagaji svoje "muhe". Včasih jih je polno na okoli, včasih pa niti enega. V drugo sem le imela srečo jih videt.











Na prvi pogled bi kdo mislil, da so udamočeni. Ne! Nič od tega, pa čeprav jedo iz roke, pozirajo in delajo prelete. Aja, govorijo ravno ne, vreščijo pa zelo.


4 comments:

Gregor Krašnja said...

Beli kakadu, lepa papiga in tudi intiligentna. Življenska doba cca 70 let, te brez problema preživi.
Nimam kaj rečt, so lepi.

lp kreg

Matjaž Očko said...

fajn si ujela tegale zadnjega :)

Nina said...

Ti kakaduji so za Avstralce zelo nadležene živali. Nardijo precej škode, kar seveda Avstralcem ni všeč.
Isto sem slišala za zajce, preveč so se razmnožili in pojedo kaj vidijo. V te namene jim pol nastavljajo razne strupe... :(
Pri teh kakadujih sem imela tud eno "šolo". Imam 3 baterije za EOSa in itak, vse 3 so bile kaj hitro čisto prazne. Nekaj so le dale energije od sebe. :)

Unknown said...

Lepe fotke. a so kakaduji tudi nasljeni v Avstralijo, kot mnogi drugi organizmi? Mate kar velik problemov s tem tam doli ane...nevem če jim bo kdaj uspelo pobit vse zajce:) Pa ne me zdaj linčat ker bi boge zajčke pobijal. Tak pač je.Upam da se bo šloveštvo že enkrat končno naučilo da je narava bolj kompleksna kot si mislimo in da je niti približno ne razumemo. naja, nebom smetil s tem več na tvojem blogu, obljubim:D

mi je pa všeč tvoj blog, res.Mogoče zato, ker pišeš o enem svetu, ki je drugačen od našega, pa čeprav na prvi pogled podoben.enkrat ko pridem v Avstralijo pa te obiščem, če boš še tam:D..

lep pozdrav, martin