Thursday, June 21, 2007

"Poletje"

.
Med tem, ko se v Sloveniji (in okolici) sončite, pritožujete nad vročino, pa jaz zmrzujem v Melbournu. Že celi teden se živo srebro termometra vrti med nekje 2° in 4°C zjutraj, zvečer, ponoči; čez dan pa, če že malo posije sonce, ampak ga bolj slabo občutim, ker v službo grem po temi (ob 6.40) in pridem iz službe po temi (17. uri).
Nič kaj rajsko, za domače razmere, ko vsak misli, da je v Avstraliji toplo, pa vsekakor skregano z logiko, da je lahko ob morju tako mrzlo. Pa je! In zame še bolj, ko nimam neke zimske garderobe. Sej se ne pritožujem preveč, še 2 tedna in že bo malo boljše. :)








Nekaj fotk iz obalnega dela Port Melbourna, kjer je glavno pristanišče za povezavo med Tasmanijo in Avstralijo. Slovi pa ta predel mesta tudi, kot kakšen Portorož v Sloveniji. No, sej se že vidi po vseh stavbah, hotelih. A v zimi ima vse to malo drugačen videz.

Megla, "mraz" (se je tudi že zgodilo, da je bil led na avtih zjutraj), dež in veter. Ni čudno, če tako depresivno vreme spravi človeka v streljanje. Ali pač. Ja, če kdo ne ve, v ponedeljek zjutraj se je 29 letnemu pobiču malo pripeljalo, pa je vstrelil nekajkrat sredi centra mesta. In zadel. Na žalost. Se je pa že predal, zdaj pa v bolnici z zlomljeno roko. Je bilo kar malo strašljivo v ponedeljek biti v službi in poslušati poročila, ko pa je bil človek še kar na begu, jaz pa mogla čez center proti domu z javnim prevozom. Huh. Tudi to spada k milijonskim mestom.

2 comments:

Trick said...

ammmmm.
v avstraliji je cist toplo, sam na pravem koncu moras bit :P

Nina said...

Ja sej bom. Zelo kmalu. Še 2 tedna. :)
Pa upam, da bo lepše vreme na severu, tud ko jaz tja pridem.