Tuesday, August 14, 2007

Uluru in okolica

Ja, pa sva prisli do centra Avstralije. Trenutno sva se v Alice Springsu, ze cez nekaj ur pa nadaljujeva pot proti znamenitostim, ki so tu na okoli (ja, ni samo Uluru, je se kaj drugega tudi).

Pogledat greva Kings Canyon, Kata Tjuta in Uluru. Soncni vzhod in zahod tam med rdeco zemljo in nekaj skalami, ko pa bova imeli vsega tega ze cez glavo se odpraviva proti Coober Pedyu in cez 6 dni, v nedeljo bova spet nazaj v civilizaciji. Adelaida caka na naju.
.
Nekaj fotk kako je bilo.


Kings Canyon.


Kata Tjuta.


.



Uluru od daleč in bližje. A ni na tej fotki malo podoben drugi avstralski znamenitosti? (mene ob takem pogledu spominja na sydnejsko opero)
.


Čakanje na sončni zahod.


Nekaj bo treba v želodčke vsipat. Je za nas poskrbel vodič, voznik in kuhar Steve.


Spanje v "swagih". Ne najdem prevoda v slovarju, je pa to kot neka spalna vreča, ko daš v njo še svojo spalko in potem le upaš, da noč ne bo prehladna, ko tako ležiš pod zvezdami na zemlji. A ena noč je bila zelo hladna, -2°C in ivje na teh swagih. Vroč čaj in pohod okoli Kata Tjute za slabe 3 ure so nas ogreli.
.
.

CooberPedy, znano mesto za izkopavanje opalov. Še eno strašljivo mesto aboriginov in kar nekaj naših "južnih sosedov" se tukaj bolj kot ne skriva v podzemnih hišah. Mesto ima uradno nekaj čez 1000 prebivalcev, na pošti pa imajo zabeleženih nekje 4000 ljudi. Je pač fajn, če izkoplješ kak velik opal, pa država ne ve zate in to posledično pomeni, da ni treba plačati državi davka.


Rov, ki ga izkopljejo, ko iščejo opale.
.

Da Avstralci potrebujejo vse mogoče označbe dokazuje tudi ta obcestna tabla.

4 comments:

Unknown said...

NINA......SE TI ODPRAVLJAS V INDIJO NOVEMBRA?...ENA NIAN JE NA JANINOVI STRANI KI IŠČE SOPOTNIKA...SI TO TI?



LP BORUT

ARKTUR@VOLJA.NET

Nina said...

u wish... pa tud edina Nina nisem, ki potuje naokoli :)

Trio s sangrio - Marjetka said...

Nina
mene nekaj zanima. Julija gremo 3 prijatelji v Avstralijo in bomo 3 dni v okolici Uluruja (to sta dve nočitvi). Najbrž bo premrzlo za camping, zato me zanima če kaj veš kje je najbolje za spati (kak hostel, bed&breakfast ali kaj podobnega). Pač najbrž ravno zraven Uluruja ni nič, zato je najbrž bolje če smo v Ayers Rocku (kjer je tudi letališče) in od tam gremo s kakim busom do Uluruja?

Hvala za pomoč! :)

Lp, Marjetka

kiwolina said...

hej nina :)
upam da boš mi lahko odgovorila kljub temu da je blog že nekaj let neaktiven. kje ti je bilo bolj všeč v avstraliji ali novi zelandiji? lahko tudi po mailu tipkave :) (zalik.natalija@gmail.com)

have fun ;)